Par chat
Par téléphone
Par email

Ga zorgeloos op reis

Uw reis is gedekt

Geef een schadegeval aan

Nomad Assistance

wordt

Uw Nomad Assistance team heeft de laatste maanden hard gewerkt. We zijn nu klaar met een nieuw merk en een vernieuwd aanbod van reisverzekeringen. 

Waarom wordt Nomad Assistance Qover-me?

We willen ons uiterste best doen om aan de behoeften van onze reizigers te voldoen. We hebben u gehoord! We zijn nu terug met een breder scala aan reisverzekeringen. U kunt nu gedekt zijn voor een super korte citytrip tot een Erasmus tussenjaar.

En we hebben niet alleen gedroomd van reizen... Qover-me heeft de ambitie om het aanbod van de digitale verzekeringen uit te breiden. Om  te beginnen met een gloednieuwe fietsverzekering om je e-bike te beschermen tegen diefstal en materiële schade. 

Wat is er gebeurd met mijn favoriete agent van Nomad Assistance?

Geen zorgen, ons droomteam staat nog steeds voor u klaar om uw vragen te beantwoorden!  We ontvangen nog steeds uw telefoontjes op 02 588 25 10 en emails kunt u verzenden naar hello@nomadassistance.com en vanzelfsprekend kunt u nog steeds een claim indien in geval van een ongeval. 

En wat betekent het voor mij als Nomad Assistance-klant?

Tot de vernieuwingsdatum van uw contract:... helemaal niets! U blijft volledig gedekt en kunt volop genieten van onbezorgd reizen met uw Nomad Assistance reisverzekering.

Echter, gezien de beëindiging van Nomad Assistance-verzekeringen nadert zal u contract ten laatste in 2021 worden stopgezet. Dat zal de volgende verlengingsdatum zijn. Mogelijk heeft u al een brief van Nomad ontvangen, anders zult u deze spoedig ontvangen om u te informeren over de exacte datum van uw opzegging.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

… Nieuwsgierig naar onze nieuwe website?

Bezoek Qover-me

Bij een schadegeval

Er doet zich een incident voor tijdens uw vakantie
Het eerste wat u moet doen, is uiteraard u in veiligheid brengen en/of de hulpdiensten verwittigen. Ga bij diefstal naar de politie om een verklaring af te leggen.
Als het geen ernstig incident is, neem dan 5 minuutjes de tijd om uw schadegeval online aan te geven.
Onze experts behandelen uw schadegeval zo snel mogelijk en berekenen de vergoeding waarop u recht heeft. Ontspan u, alles komt snel in orde.
Bel bij een ernstig* incident onmiddellijk naar +32 2 773 62 08.
De experts van onze partner Allianz Assistance geven dan absolute voorrang aan uw schadegeval en stellen alles in het werk om een oplossing te vinden en u bij te staan. Alvast veel sterkte!
* Wordt beschouwd als een ernstig incident waarvoor dringende bijstand nodig is: een medisch noodgeval of nood aan dringende tandverzorging tijdens uw verblijf in het buitenland, het zoeken, redden of repatriëren van een van de verzekerden, bijstand bij een crisisgebeurtenis (natuurramp, terrorisme...) of bijstand bij overlijden.
Wilt u een schadegeval aangeven?

Neem contact met ons op

Ons team staat klaar voor u met advies van Maandag t/m Vrijdag van 9u tot 17u.
Voor een noodgeval tijdens uw reis kunt u contact op nemen met onze partner Allianz Assistance: +32 2 773 62 08. Beschikbaar 24/7.
Bekijk de FAQ’s

Juridische bepalingen